נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

  • Facebook
  • Twitter
  • Facebook
רשלנות רפואית
  • דף הבית
  • למה אנשים נפגעים?
  • תשובה לכל שאלה
  • דף הבית
  • למה אנשים נפגעים?
  • תשובה לכל שאלה
רשלנות רפואית
  • דף הבית
  • למה אנשים נפגעים?
  • תשובה לכל שאלה
  • דף הבית
  • למה אנשים נפגעים?
  • תשובה לכל שאלה
ראשי » רשלנות רפואית » רשלנות רפואית ודלקת בתוספתן (אפנדציט)

רשלנות רפואית ודלקת בתוספתן (אפנדציט)

Avatar מנהל אתר ינואר 21, 2010 1:52 pm סגור לתגובות על רשלנות רפואית ודלקת בתוספתן (אפנדציט)

רשלנות רפואית ואפנדציט
אבחון דלקת התוספתן הוא בעייתי ורופאים רבים מתקשים לאבחן את הדלקת בזמן, מה שמביא לניתוחי חירום ועוגמת נפש למטופלים. קראו עוד על רשלנות רפואית ודלקת התוספתן במאמר הבא.
האפנדציט (בעברית: תוספתן) הוא איבר יוצא דופן: לא ברור מדוע הוא קיים בגופנו, מאחר שאין לו כל תפקיד, ואנו נזכרים בקיומו רק כאשר מתפתחת בו דלקת. מדובר בתופעה שכיחה למדי הפוקדת בדרך כלל ילדים ומתבגרים ומתבטאת בכאבים עזים בצדה הימני של הבטן התחתונה.
בנוסף לכאבים, עשויה דלקת אפנדציט חריפה לגרום לשלשולים, הקאות, חום גבוה וצריבה במתן שתן. ואולם אף אחד מהתסמינים אינו ייחודי למחלה זו, ומכאן הקושי באבחונה.
הדלקת מתפתחת כתוצאה משאריות מזון וצואה שסותמות את החלל הפנימי של התוספתן ומהוות מצע לחיידקים. קשה מאוד לאבחן קיומה של דלקת, ותשובה סופית ומדויקת בעניין יכולה להינתן רק לאחר הסרתו של התוספתן על ידי ניתוח, המכונה ניתוח אפנדציט.
כריתת התוספתן יכולה להתבצע באמצעות לפרוסקופיה (המאפשרת חדירה לבטנו של המנותח דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן, וביצוע הניתוח בפיקוח מצלמה), או באמצעות חתך קטן באזור האפנדציט. במקרים מסוימים ניתן להחדיר אנטיביוטיקה לתוך הווריד לפני ביצוע הניתוח, ולעתים יש בכוחו של טיפול זה להעלים כליל את הסימפטומים. ואולם אם הכאבים שבים יש לבצע כריתה של התוספתן.
הקושי לאבחן אפנדציט
אבחון דלקת באפנדציט הוא סוגיה בעייתית עבור הרופאים, מאחר שקשה מאוד לקבוע בצורה חד-משמעית את קיומה. זאת מכיוון שהכאבים האופייניים לה מופיעים גם במקרים של מחלות בטן אחרות ומשום שמיקומו של התוספתן אינו זהה לגמרי אצל כל האנשים.
אולם התמהמהות עם ביצוע הניתוח להוצאת התוספתן עלולה להעמיד את החולה בסכנת חיים ממשית, שכן עלול להיווצר נקב בתוספתן (המכונה התפוצצות של התוספתן) וליצור דלקת חריפה בחלל הבטן.
משום כך, זיהוי מהיר של הדלקת והעברת החולה לניתוח בזמן הם קריטיים. ואולם גם הרופא הטוב והמנוסה ביותר עלול להתקשות לאבחן אפנדציט בשלבים המוקדמים של התפתחות הדלקת. מעבר לתסמינים הבעייתיים, רופאים אינם מעוניינים לשלוח חולים (ובפרט כשמדובר בילדים) לניתוח מיותר ונוקטים משנה זהירות. הבעיה היא שזהירות היתר לפעמים גוזלת זמן יקר וקריטי.
בדרך כלל יבדוק הרופא את בטן החולה שאמצעות מישוש ולעתים יתבצעו בדיקות אולטרא-סאונד וסי.טי. אבל בסופו של דבר, תשובה ודאית תתקבל בחדר הניתוח. למרבה הצער, כ-20%-10% מניתוחי האפנדציט מתבררים כמיותרים. ואולם הבעיה החמורה היא דווקא במקרים בהם לא מאובחנת הדלקת ולא מתבצע ניתוח חירום כנדרש.
פסקי דין במקרים של רשלנות רפואית
במקרה אחד כזה, בית משפט השלום בירושלים פסק פיצויים לתובע שתבע את בית החולים הדסה בטענה כי רופאיו התרשלו באבחון דלקת אפנדציט. כתוצאה מכך, נדרש התובע לניתוח מסוכן וקשה יותר מזה שהיה עובר לו אובחן מצבו בזמן.
בית המשפט קבע כי הרופאים לא ביצעו את כל הבדיקות שהיה עליהם לבצע כדי לאבחן אפנדציט וכי כתוצאה מכך נוקב התוספתן ונגרם נזק מיותר. בפסיקה נקבע כי האבחון המאוחר סב לחולה כאב רב וגבה ממנו ימי מחלה ואשפוז שיכלו להיחסך ממנו. (א 012683/99)
במקרה אחר קבע בית משפט כי אשה, שכתוצאה מאיחור באבחון דלקת התוספתן נגרם לה נזק רב, תפוצה. בית המשפט קבע כי על הרופא היה לחשוד כי מדובר בדלקת תוספתן, וכי התובעת תפוצה על הפגיעה, הסבל ואובדן ההשתכרות שנגרמו כתוצאה מהזיהום שנוצר עקב התפוצצות התוספתן. (ת”א 00381/01)
במקרה של חשש לפגיעה עקב רשלנות רפואית, מומלץ לא לפעול בצורה עצמאית אלא לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי. חשוב לבחור עורך דין מוסמך המתמחה בדיני נזיקין בתחום הרפואי. בכל מקרה של סבל או פגיעה כתוצאה מאבחון מאוחר או שגוי של אפנדציט, כדאי להתייעץ עם עורך דין ולברר – בהינתן חוות דעת של רופא מומחה – את הכדאיות בהגשת תביעה ומה הסיכוי לקבל פיצויים.

אבחון לקוי איחור באבחון אפנדציט דלקת יעוץ משפטי ניתוח עורך דין עורך דין לרשלנות רפואית פיצויי פיצויים רופא רשלנות באבחון רשלנות רפואית תביעה משפטית
Avatar

מנהל אתר |להציג את כל הפוסטים של מנהל אתר


« פוסט קודם
פוסט הבא »
צור קשר

רוצה להתייעץ עם עורך דין? חייג/י

072-334-0001

או השאר/י פרטים ועורך הדין יצור איתך קשר:

חושב לדעת!
רשלנות מנהלית – מה זה אומר?
רשלנות רפואית

רשלנות מנהלית – מה זה אומר?

מנהל אתר נובמבר 1, 2009

לעיתים מוגשות תביעות רשלנות רפואית בגין טיפול לקוי והתנהלות קלוקלת של המוסד הרפואי שהיה אחראי על הטיפול. מדובר ברשלנות מנהלית.

רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה – אימתי?
רשלנות רפואית בטיפול אסתטי

רשלנות רפואית בניתוח הקטנת חזה – אימתי?

עורך דין עופר סולר פברואר 29, 2012

אחיו הקטן של הניתוח להגדלת חזה, שהנו ניתוח נפוץ ביותר, הנו הניתוח להקטנת חזה. גם האח הקטן הנו ניתוח נפוץ

רשלנות רפואית בחו"ל
רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בחו"ל

מנהל אתר דצמבר 16, 2009

פעמים רבות עוברים אזרחים ישראלים טיפולים רפואיים בחו”ל. לעיתים הטיפול בחו”ל הינו מתוכנן ולעיתים מתרחש במפתיע בזמן שהייה מחוץ לגבולות

רשלנות רפואית בטיפולים קוסמטיים
רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בטיפולים קוסמטיים

מנהל אתר אוגוסט 17, 2010

טיפולים קוסמטיים אמורים לעשות אותנו יפים ויפות. מדובר בהליכים לא חודרניים שאמורים להתבצע בפשטות, אך לעיתים מתגלות תקלות והתוצאה הסופית

תשניק סב לידתי Intrauterine hypoxia ומקרי רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בהריון

תשניק סב לידתי Intrauterine hypoxia ומקרי רשלנות רפואית

עורך דין עופר סולר מרץ 29, 2011

בלא ספק לידה היא אחד האירועים המשמחים ביותר בחיים, ומבחינה רפואית היא נחשבת להליך פשוט ביותר, המסתיים לרוב בהצלחה.

קטגוריות
פגיעות ונזקים בשל רשלנות
אבחון לקוי אולטרסאונד בדיקות דם בית חולים בית משפט בריאות גניקולוג הסכמה מדעת הפלה הרדמה הריון התקף לב זיהום זכויות החולה חוות דעת רפואית טיפול לקוי טיפול רפואי יעוץ משפטי לחץ דם לידה מבחן הרופא הסביר מוות מחלות משרד הבריאות נזק בלתי הפיך ניתוח ניתוחים ניתוח קיסרי נכות סרטן עורך דין עורך דין לרשלנות רפואית עורך דין רשלנות רפואית פיצויים צוות רפואי רופא רופאים רפואה רשלנות באבחון רשלנות רפואית רשלנות רפואית בניתוח שיתוק תביעה משפטית תביעת רשלנות רפואית תרופות
סקירה משפטית חדשה

סיבוכים מסוכנים בהריון מרובה עוברים

מות עובר ברחם ותשלום פיצויים

רשלנות בביצוע החייאה – אימתי?

רשלנות רפואית של מד"א

סוגיית הולדה בעוולה – מסקנות ועדת מצא

לשיחת ייעוץ עם עורך דין חייגו:

072-334-0001

seoweb.co.il
כל הזכויות שמורות לבעלי האתר רשלנות רפואית
Call Now Button
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס