לרשלנות רפואית במהלך מעקב הריון יש השלכות עצומות על בריאות האם והתינוק, ולעיתים רשלנות שכזו עלולה להוביל ללידת פג. קראו כאן מידע נוסף בנושא.
תקופת ההריון היא תקופה בה מתרחשים שינויים רבים בגוף האישה ופעולתן של מערכות רבות משתנה. עובדה זו הופכת את תקופה ההריון לתקופה בה גוף האישה פגיע במיוחד. בנוסף לכך, תקופה זו היא החשובה ביותר בהתפתחותו העתידית של הולד.
מסיבה זו, נשים בהריון נתונות לפיקוח רפואי הדוק הרבה יותר משאר האוכלוסיה. פיקוח רפואי זה כולל מעקבים ובדיקות רבות הנערכות על ידי הצוות הרפואי במהלך ההריון על מנת לוודא את שלום היולדת והתפתחות מתאימה של העובר.
רשלנות רפואית במעקב שאחרי הריון יכולה להיות מסוכנת עבור היולדת והעובר ולהביא לממצב של לידת פג.
המצב של לידת פג מוגדר כלידה לפני השבוע ה-37 של ההריון. בשבוע זה מתחיל שלב ההתפתחות האחרון והמשמעותי ביותר של העובר.
כאשר העובר נולד לפני השלב הזה הוא למעשה לא מוכן לקיום מחוץ לרחם ועליו לשהות בסביבה מוגנת ותמיכה קבועה על מנת לסיים את ההתפתחות שלו באופן תקין.
לידת פג מתאפיינת במשקל נמוך של הולד, וכמו כן, בשלב זה מערכות גוף רבות שלו עדיין לא פעילות ולכן אין הוא יכול לשרוד ללא תמיכה מלאכותית. יתר על כן, הפג חשוף למחלות, זיהומים ובעיות רבות בהתפתחות.
רשלנות רפואית במעקב הריון
למרכיב האנושי בעת מעקב הריון יש חלק עצום בהשגת המטרות הללו וכל טעות אנושית עלולה לגרום לבעיות רבות ואף לסכנת חיים.
מקרים של רשלנות רפואית שיכולים להוביל ללידת פג הם רבים ומגוונים: מצבים של פרשנות לא נכונה של בדיקות רפואיות, אי התחשבות באלרגיות ידועות של היולדת, תגובה מועטה ומאוחרת לתסמינים המצביעים על בעיה.
בנוסף, יכולים לקרות מקרים של אי דיוקים ברישום מועד תחילת ההריון, שהובילו לניתוח קיסרי בשבוע מוקדם מידי – כל אלו מקרים של רשלנות רפואית שיכולים להביא למצב של לידת פג מבלי שהייתה מחויבת המציאות.
בכל מקרה בו יש חשש שרשלנות רפואית, מהסוג המפורט כאן, או אחרת, הובילה ללידת פג, מומלץ לפנות לסיוע של עורך דין המתמחה בתחום על מנת להעריך את המצב לאשורו.
פסק דין
לדוגמא בפסק דין של השופטת יעל וילנר מ-20.10.2009, דחתה השופטת את תביעתה של אסתר כהן נגד שירותי בריאות כללית. ההריון הוגדר כהריון בסיכון ללידת פג החל מן השבוע ה-24. הצוות הרפואי שקל את האפשרויות של הפסקת ההריון אך שלל זאת שכן לא נמצאו פתולוגיות.
הלידה התרחשה בשבוע ה-28 להריון וכחמישה חודשים אחר כך אובחנה הילדה כסובלת משיתוק מוחין בדרגת נכות של 100%. התובעת טענה כי הצוות הרפואי התרשל כשלא החליט להפסיק את ההריון כשנודע על הסיכון בשבוע ה-24.
השופטת דחתה את התביעה וקיבלה את טענת המשיבים שללא זיהוי של פתולוגיות ברורות לא נהוג להפסיק הריון בשבוע ה-25 גם אם יש חשש ללידה מוקדמת. לפיכך, ניתן לראות כי ניהול משפט בגין רשלנות רפואית במעקב הריון המובילה ללידת פג הוא מורכב מאוד ולכן ממומלץ בכל חשש של מקרה כזה לפנות לעורך דין המתמחה בתחום אשר ידע לפעול באופן הנכון והנבון ביותר.