במקרה של דלקת קרום המוח, ישנה חשיבות עילאית לאבחון מוקדם והענקת טיפול רפואי הולם לחולה. המוח הנו איבר עדין וקריטי לתפקודו התקין של גוף האדם. איחור באבחון דלקת קרום המוח עלול לגרום לנזק מוחי ואף למקרי מוות!
המשמעות של אבחון מאוחר וטיפול בלתי מתאים עשויה להיות הרת גורל במצבים רפואיים מסוימים.
בתביעה שהוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב הועלו טענות באשר לאירוע רשלנות רפואית חמורה של רופאי קופת חולים מאוחדת ומגן דוד אדום, בעקבות אבחון מאוחר וטיפול בלתי הולם בילד שהיה בן 4 בעת שלקה בדלקת חיידקית של קרום המוח.
בעקבות הפגיעה האמורה הילד נזקק להזנה באמצעות שקית חיצונית, סובל מחולשה בארבעת הגפיים, שיתוק מוחין ופיגור שכלי עמוק.
עובדות המקרה המפורטות בכתב התביעה
כתב התביעה מגולל את עובדות המקרה הבאות: במאי 2004 הילד חש ברע וסבל בזמן הלילה מחום גבוה. הוריו ניסו לטפל בו באמצעות תרופה המיועדת להורדת חום ברם הילד הקיא את התרופה.
בבוקר שלמחרת נלקח הילד על ידי אימו לבדיקה בקופת החולים. בקופת החולים מאוחדת נבדק הילד על ידי רופאה כללית שאינה מתמחה בתחום רפואת ילדים. הרופאה החליטה לבצע משטח גרון.
הרופאה הניחה כי הילד סובל מדלקת גרון ולכן רשמה לפעוט אנטיביוטיקה אף מבלי לחכות לתוצאות המשטח.
במקביל הסבירה הרופאה לאם כי ייתכן ובשל הדלקת החום אף יחמיר. באותה עת הילד, שגופו התקשה להתמודד עם המחלה, קרס מפאת התשישות אך הרופאה לא ראתה בכך פרט שראוי להתייחסות יתרה כהוכחה למצבו של הפעוט.
לאחר שבלילה מצבו של הפעוט החמיר החליט האב לקחת אותו שוב למחרת בבוקר לקופת החולים.
הרופא בקופת החולים הבחין כי מצבו של הילד בכי רע וציין כי על אף שהוא נמצא בהכרה הילד אינו מגיב לשמו ואבחן כי הילד סובל מאנצפליטיס, קרי דלקת במוח.
בהמשך לאבחנה זו ולמצבו המידרדר של הילד החליט הרופא לקרוא לאמבולנס רגיל תוך שהוא מנסה לבצע החדרה של עירוי לגופו, אך ללא הצלחה.
צוות האמבולנס החליט לאור מצבו של התובע לחבור לאמבולנס טיפול נמרץ שהטיפול במסגרתו לא ניתן על ידי רופא.
מחדלי הטיפול בילד בעת הפינוי לבית החולים
שרשרת המחדלים בטיפול בילד המשיכה גם בזמן החבירה לאמבולנס המתקדם והפינוי לבית החולים, כאשר חבירת הצוותים מתבצעת בשולי הכביש הראשי מבלי שלתובע הוכנס עירוי ושלא בנוכחות רופא.
בשלב מסוים מצבו של הילד מתדרדר וצוות האמבולנס מחליט לטפל בתובע במשך 27 דקות ורק לאחר מכן להמשיך בנסיעה לבית החולים.
עם הגעתו של התובע לבית החולים חלה הידרדרות נוספת במצבו הבריאותי עד לכדי הלם.
צוות חדר המיון נאלץ לבצע בתובע כ-20 החייאות כדי להילחם על חייו.
אולם, בשלב זה הטיפול שניתן לתובע היה בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי – הזיהום כבר גרם לפגיעה חמורה במערכות הגוף החיוניות של הילד שנזקק לנוזלים, מוצרי דם, אנטיביוטיקה, הנשמה ופיום קנה.
הילד השתחרר מבית החולים כעבור שנה וחצי עם נזק מוחי בלתי הפיך כתוצאה מהאבחון והטיפול הרשלני. כאמור, בעקבות האירועים המתוארים הגישו הוריו של הילד תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת חולים מאוחדת ומגן דוד אדום וטענתם המרכזית הנה לאיחור באבחון דלקת קרום המוח, שגרמה לילד לנזקים משמעותיים ביותר ונכות צמיתה.
תביעה נדונה בבית המשפט המחוזי גם בימים אלה.
ליחצו לקבלת סיוע אישי ודיסקרטי של עורך דין: יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית